Pedagógus sztrájk – szülői tájékoztató

Szülő/gondviselő részére

 

Tisztelt Szülő/Gondviselő!

Tájékoztatom, hogy 2022. március 2-án a Sztrájkbizottság megerősítette, hogy a 2022. március 16-tól kezdődő határozatlan időre szóló sztrájkot meg kívánja tartani.

A sztrájk alapjog, ahogyan a gyermekek oktatáshoz való joga is. Felhívom figyelmét, hogy az Alapvető Jogok Biztosa 2022.03.01-jén kelt közleményében kiemelte: „az Alaptörvény rendelkezése szerint a szülők kötelesek kiskorú gyermekükről gondoskodni. E kötelezettség magában foglalja gyermekük taníttatását, ezért különösen aggályos minden olyan érdekképviseleti szervezetek vagy pedagógusok részéről történő megnyilvánulás, amelyben arra kérik a szülőket, hogy tevőlegesen szegjék meg alaptörvényi kötelezettségüket és ne küldjék iskolába tanköteles gyermeküket. ” A fentiekből következik, hogy az oktatásban történő részvétel tanulói alapjog, amelyet mind a szülőnek, mind a pedagógusoknak be kell tartaniuk.

2022. március 16-án a megszokott órarend szerint várjuk a tanulókat az iskolánkba. Intézményünk a gyermekek nevelését-oktatását változatlanul biztosítja, a tanulók étkeztetésére a szokásos módon kerül sor.

Tisztelettel

Sutyinszky Zoltán

intézményvezető

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.