Monthly Archives: június 2018

Tanév végi elismerésben, dicséretben részesültek diákjaink

Mint minden tanév végén, a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskolában a nevelőtestület most is döntött arról, kik azok a tanulók, akik egész éves munkájukért elismerésben, dicséretben részesülnek.

Posted in Egyéb | Leave a comment

Ballagás és Tanévzáró ünnepség a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskolában

2018. június 16-án reggel iskolánk ünnepi díszbe öltözve várta diákjait, pedagógusait és a vendégeket, ugyanis ekkor tartottuk ballagási és tanévzáró ünnepélyünket. A hosszú csengőszó után végzős diákjaink kivonultak az udvarra, ahol a hetedikesek tarisznyát akasztottak a nyakukba útravalóul, majd a … Continue reading

Posted in Egyéb | Leave a comment

Bankett

Nyolcadikosaink június 14-én délután tartották ballagás előtti bankettjüket, ahol elköszöntek egymástól, tanítóiktól és az iskolától. A diákok rövid kis műsorral és ajándékkal kedveskedtek a pedagógusoknak, ezzel megköszönve az elmúlt nyolc év fáradozását.

Posted in Egyéb | Leave a comment

Falfestés

Intézményünkben több éve hagyomány, hogy végzős diákjaink a „Kisiskola” betonkerítésére festenek egy képet az itt maradó diáktársaiknak emlékül. Az idén sem volt ez másképp. Nyolcadikosaink az elmúlt délutánt osztályfőnökük, Pekárné Bakulya Tünde irányításával, festéssel töltötték. Mindenki nagyon jól érezte magát. … Continue reading

Posted in Egyéb | Leave a comment

Búcsúzás a nyugdíjba vonuló pedagógusoktól

Intézményünkből ebben a tanévben két pedagógus vonul nyugdíjba. Hajdú Mihályné, Erzsike néni és Surina Györgyné, Erzsike néni. Ez alkalomból egy kis aprósággal búcsúztak a tanulóktól:

Posted in Egyéb | Leave a comment

Határtalanul 2018.

Ebben a tanévben mi mehettünk a Határtalanul osztálykirándulásra. Nagyon vártuk, mert az előző években sokat meséltek róla diákjaink. Osztályfőnöki órán megbeszéltünk mindent a kirándulásról. Betti nénivel megnéztük a Csókai csata című mesét. Mindenki kapott feladatot: verset, prózát mondott vagy fényképezett, … Continue reading

Posted in Egyéb | Leave a comment

Zachor Alapítvány kiállítása iskolánkban

2018. május 22. – június 7-ig intézményünknek, a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskolának lehetősége nyílt arra, hogy a Zachor Alapítvány interaktív kiállítását tanulói számára bemutathassa.

Posted in Egyéb | Leave a comment

Országos szlovák ének- és szavalóverseny 2018.

Iskolánk 10. éve vesz részt a Magyarországi Szlovákok Szövetsége által megrendezett „Spievanky a veršovačky” ének- és szavalóversenyen, mely idén Kardoson, területi előválogatóval kezdődött és a dabasi országos versennyel ért véget.

Posted in Egyéb | Leave a comment

Pedagógus nap intézményünkben

Magyarországon már évek óta június első vasárnapján köszöntjük a pedagógusokat. Intézményünkben ez alkalomból 2018. május 31-én, délután iskolánk citerásai egy kedves kis műsorral lepték meg nevelőiket, melyet mindenki nagy örömmel fogadott.

Posted in Egyéb | Leave a comment